Monday, November 9, 2015

Utmärkt Hälsa Börjar i Huvudet

När vi tänker på utmärkt hälsa är de första saker som vi förknippar det med fitness, motion och en balanserad kost. Även om dessa tre faktorer spelar roll i vår hälsa och välbefinnande, förbiser många av oss den högsta kraften som sinnet har för att ta hand om vår hälsa. Mind over materien är mer än bara en klatschig mening att få dig genom dessa svåra tider. Det är ett sätt att leva på som kan hjälpa oss att få utmärkt hälsa snabbare än om vi skulle motionera och bara gå på diet.

Medan en hälsosam livsstil och tillräcklig motion möjliggör utmärkt hälsa så skulle ingen av dessa fungerar så bra om våra sinnen inte var i rätt disposition. Att ta hand om positiva tankar, attityder och föreställningar när det gäller utmärkt hälsa är avgörande för att uppnå genomgående välbefinnande unde livstid.

Problemet Med Ett Oengagerat sinne
Precis som våra sinnen styr vår varje rörelse och tanke kontrollerar de också vår vilja och motivation att göra och bli vad vi vill. När man tar hänsyn till människor som förlorat kontrollen över sitt välbefinnande är det lätt att se att problemet ligger i tänkesättet. Ett oengagerat sinne gör våra kroppar värdelösa  eftersom vi inte har någon källa till motivation för att uppnå utmärkt hälsa. Här är några tips som hjälper dig om du hamnar i en situation där du kämpar med din inställning. De hjälper dig att skapa en positiv, hälsocentrerad framtid och att bli en bättre version av dig själv:

1. Det kanske och kan hända dig – För det mesta vi tror att sjukdom och ohälsa endast ske till personer utanför oss själva. Mentaliteten “som aldrig kommer att hända med mig” ger oss mod att fortsätta våra dåliga vanor med den falska kunskap att dessa inte kommer att orsaka oss skada. Sanningen är att sjukdom kan hända vem som helst, och det skulle vara synd att inte inser detta förrän det faktiskt händer. Du bör anamma idén om att sjukdomen är verklig och att det kan hända, särskilt när du gör fel val för din kropp. Om du ställer in en realistisk mind-set kan det leda till bättre beslut och därför utmärkt hälsa.
2. Det är nu eller aldrig – Tid är viktigt när det gäller att uppnå god hälsa. Med åldern blir det svårare att förvärva vår önskad nivå av välbefinnande. När vi fortsätter att skjuta upp vår hälsa riskerar vi att bli för gamla för att uppnå bästa våra kroppar kan bli. Bestäm dig för att få din utmärkta hälsa idag och avstå från att skjuta upp saker.
3. Början är alltid svårast – Vissa människor kan ge upp på att uppnå utmärkta hälsa. Detta kan bero på att de inte vet var de ska ska börja. Så i stället för att arbeta för en bättre livsstil, kan vissa individer vara fast på det första steget och bestämmer sig för att sluta genast. Det kan vara tufft i början men det är bara hur de flesta ansträngningar är. Ju tidigare du kommer in i rytmen, desto lättare blir det hela.