Thursday, October 1, 2015

Undvik viss mat för snabbare viktminskning

En del mat innehåller mer energi än annan, men egentligen inte så mycket näring. Dessa bör man inte äta så mycket av, eftersom de får en att inta mer energi än kroppen faktiskt behöver.

Läsk
Ett flertal juicer
Godis
Kakor
Chips
Vitt bröd
Fruktyoghurt

Många människors kroppar reagerar ungefär på samma sätt av maten i dessa båda listorna. Man går inte alltid upp i vikt genom att äta skräpmat, och inte alltid ner med de bra matvarorna. Om man äter allt för mycket av bra mat så kan man öka i vikt, och trots att man äter dålig mat så kan man gå ner. Poängen är hur mycket energi man gör av med jämfört med hur mycket energi man tillför kroppen.

Det kan låta lite konstigt att hänvisa till mat som “dålig” eller “bra”, men det är bara ett sätt att uttrycka sig så man förstår lite bättre. Bra mat tycker jag inte bara ska vara sådan som tillför energi till kroppen, utan också allt annat man behöver. Till exempel nyttiga fettsyror, samt vitaminer och andra mikronutrienter. Vanligtvis handlar det om mat som inte är förädlad, man satsar hellre på råvaror än mat som är färdiglagad.

Läs vidare:
Gå ner i vikt med kostkontrollen.se